Címke: 41. Magyar Filmszemle

< 1 - 2 - 3 >
Összes találat: 30 db, 3 oldalon
Peter Strickland Erdélyben forgatott, magyarul beszélő elsőfilmje régen várt remeke lehetne a magyar mozinak, ha magyar film lenne egyáltalán. NAGY V. GERGŐ ÍRÁSA.
Abból nem született még jó vers, ha a költő az üres lapra először a saját nevét írta fel, csak utána kezdett el gondolkodni azon, miről is szóljon a mű. Végignézve a Filmszemle kisjátékfilmes mezőnyét, lehet ebben valami, és a tétel persze nem csak a költőkre igaz. TOROCZKAY ANDRÁS ÍRÁSA.
Tragédiától megvert házaspár, egy néma cseléd és expresszív, fekete-fehér képek – Pacskovszky József archaizáló filmje látszólag bergmani mélységeket céloz be. NAGY V. GERGŐ KRITIKÁJA.
Ha egy horrorfilm, scifi vagy thriller magyar - nem ígér sok jót. Pejó Róbert Látogatás című nagyjátékfilmje ugyan csak félig-meddig magyar, de az osztrák-magyar thriller elnevezés sem javít sokat a mérlegen. TOROCZKAY ANDRÁS KRITIKÁJA.
Az Előttünk az élet egyik tanulsága az, hogy tulajdonképpen mindegy, mivel készítjük el filmünket, egy jó filmhez jó forgatókönyv és jó színészek kellenek. És egy film nem attól lesz rossz, hogy rossz az operatőre vagy a hangvágása. Hanem attól, ha nincs megírva. KOLOZSI LÁSZLÓ KRITIKÁJA.
A film közepe táján előkerül egy pisztoly. Persze, hogy el fog sülni. Nagyjából öt perc alatt kitaláljuk, kit ér majd a halálos golyó. De azért még üldögélünk sokat, mire vége. CSÁKI JUDIT KRITIKÁJA.
Tévéfilmes mezőny voltaképpen nincs is. Kilenc filmet neveztek, s mind a kilenc mű szerepelt a versenyprogramban. Ez a kínálat. KOVÁCS DEZSŐ ÍRÁSA.
Hajdu Szabolcs új filmjét a valóság keretezi, s noha a mágikus realizmus irányába tesz lépéseket, mégiscsak a valóságot átszínező látásmódjában a legtökéletesebb. MIKLÓS MELÁNIA ÍRÁSA.
Nem könnyű mutatvány Magyarországon New Yorkban játszódó filmet rendezni, de ennél is nagyobb teljesítmény, ha a főszereplők szinte egy tapodtat sem moccannak a játékidő alatt. NAGY V. GERGŐ KRITIKÁJA.
„Susu mennyország” – szól a rádió a falu fodrászműhelyében. „Sihuhu, sihuhu” – mondja a paksi atomhulladékkal közeledő vonat. A betintázott bakter békésen szunyál, a feleség lerángatja az egyenruháját. És „rendszert” vált. SZOBOSZLAI ANNAMÁRIA KRITIKÁJA.
< 1 - 2 - 3 >
Összes találat: 30 db, 3 oldalon

Kiemelt ajánlónk

BÍROD A KRITIKÁT? MENNYIRE? NAGYON? AKKOR TÁMOGASD!

Tovább a cikkhez
Port.hu