Címke: Keller András

< 1 - 2 >
Összes találat: 16 db, 2 oldalon
Gidon Kremer már sokszor megörvendeztette a magyar közönséget valami ritkával és becsessel. Most is ezt tette, megszólaltatván Sosztakovics barátja, Mieczyslaw Weinberg Hegedűversenyét. CSENGERY KRISTÓF KRITIKÁJA.
Két befejezetlen szimfónia között egy dalciklus, amely idő előtt véget ért életekről szól. Thomas Hampson lépett fel a Concerto Budapest vendégeként a Művészetek Palotájában. CSENGERY KRISTÓF KRITIKÁJA.
Az intézmény rezidens zenekaraként rendezte a Concerto Budapest azt a hangversenyt a Zeneakadémia Nagytermében, amelyen előbb a Csajkovszkij-hegedűverseny hangzott fel Alena Bajeva közreműködésével, majd Beethoven 7. szimfóniáját adta elő a zenekar, mindkettőt Keller András vezényletével.
Hol tartott Bartók és hol a nála egy generációval idősebb Debussy egy kimerevített zenetörténeti pillanatban, a századforduló körüli évek idején? Erre a kérdésre kereste a választ Kocsis Zoltán a Concerto Budapest élén. CSENGERY KRISTÓF ÍRÁSA.
Gyászzenékből válogatta össze programját a Concerto Budapest. Az elhangzó művek karakteresen különböztek egymástól, nem csak a megfogalmazásukban, de a szerzőknek a halálhoz való viszonyát tekintve is. KOLOZSI LÁSZLÓ CIKKE.
Nomen est omen: augusztus 18-án, csütörtökön este különösen színes programot hallhatott a Szivárvány Zeneház közönsége a kaposvári kamarazenei fesztiválon. MALINA JÁNOS BESZÁMOLÓJA.
Furcsán félresikerült a zeneszerző születésnapját ünneplő koncert. A halál ünnepe lett, ugyanis a szervezők Kurtág művei egyik jeles előadójának, a 2009. október 3-án balesetben elhunyt Vékony Ildikónak ajánlották a hangversenyt. Emberileg érthető, művészileg téves döntés volt. CSONT ANDRÁS CIKKE.
Másodízben zajlott le a Művészetek Palotája és a Budapest Music Center rendezésében az Új Magyar Zenei Fórum elnevezésű zeneszerzőverseny, amelyen 40 év alatti, magukat „magyarnak valló” zeneszerzők indulhattak. MALINA JÁNOS ÍRÁSA.
„Ha jól emlékszem, ifjúságunkban Mahler még nem volt ilyen nagy zeneszerző, mint ma” – tréfálkozott egy kortársam a Concerto Budapest (még egyszer, utoljára leírom: a volt Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar) szeptember 23-i évadnyitó hangversenye után. MALINA JÁNOS KRITIKÁJA.
< 1 - 2 >
Összes találat: 16 db, 2 oldalon

Kiemelt ajánlónk

November 27-én a Stúdió K-ban a W.S. Othello című előadást játsszák. Kritikánk itt olvasható.

Tovább a cikkhez
Port.hu