Hirdetés

szfvar 20240118
budaors 20240118
szepmu 20240224 revizor
magveto krasznahorkai 20240117

A „21+ DEBRECENI PROFESSZOR” IS A NAT VISSZAVONÁSÁT SÜRGETI

Az alábbiakban olvasható nyilatkozatuk
2020. febr. 14.
A „21+ debreceni professzor” egyetért azokkal az állásfoglalásokkal, amelyek – világos és tárgyilagos érveléssel – a Nemzeti Alaptanterv közelmúltban megjelent módosításának vissza-vonását sürgetik.
A „21+ debreceni professzor” egyetért azokkal az állásfoglalásokkal, amelyek – világos és tárgyilagos érveléssel – a Nemzeti Alaptanterv közelmúltban megjelent módosításának vissza-vonását sürgetik. Önmagában az átdolgozás mikéntje, a széleskörű szakmai és társadalmi egyeztetés hiánya, a már korábban meglévő szakmai (többek között akadémiai) vélemények, kritikák és javaslatok semmibevétele felveti annak kérdését, hogy alkalmas lehet-e a következő nemzedékek ismeretkörének és szemléletének formálására.
 
Jelen véleményünk kialakításában a legilletékesebbek: a Magyartanárok Egyesülete véleményére, az állami egyetemek magyar irodalom- és kultúratudományi tanszékeinek nyilatkozatára, az Akadémia Irodalom- és Kultúratudományi Bizottsága ezt egyhangúan támogató, valamint egyetemeink irodalmi és esztétika tanszékeinek és oktatóinak állásfoglalására támaszkodunk. Üdvözöljük, hogy egyetemünk magyar irodalom szakos oktatóinak szakmai kiválóságai is aláírták ezeket a tiltakozásokat.
Ugyanígy hagyatkozunk a történelemtanárok tárgyilagos értékelésére, tényszerű bírálatára.
 
A természettudományi oktatás tekintetében indokoltnak tartjuk Nahalka István oktatásszakértő értékelésének figyelembe vételét.
 
Antus Sándor, Bányai István, Bazsa György, Beke Dezső, Bényei Tamás, Daróczy Zoltán, Erdődi Ferenc, Fábián István, Fodor László, Gát György, Hoffmann István, Joó Ferenc, Kónya József, Kövér Katalin, Kurtán Tibor, Nagy Noémi, Orosz István, Páles Zsolt, Panyi György, Puhl Antal, Rácz István, Séllei Nóra, Szabadfalvi József, Szöllősi János, Tóth Imre, Tóth Valéria, Várnagy Katalin

Címkék

Bírom a kritikát. Na, erre befizetek!
Még nem vagy előfizetőnk? Csatlakozz!

Előfizetek