Hirdetés

szfvar 20240118
budaors 20240118
babszinhaz krabat kicsi revizor
magveto krasznahorkai 20240117

BOROSS MARTIN PÁLYÁZATA A TRAFÓ IGAZGATÓI POSZTJÁRA

2023. dec. 1.
trafó boross martin pályázat
Októberben pályázatot írtak ki a Trafó Kortárs Művészetek Háza igazgatói posztjára, az új vezetés megbízása 2025 januárjától indul. Az alábbiakban közöljük Boross Martin és Tóth Péter pályázatát.

Boross Martin közösségi oldalán jelentette be Tóth Péterrel való közös indulását november közepén.

„Az elmúlt hetekben egy olyan csapat megszervezésébe kezdtünk, akik hozzánk hasonlóan elkötelezettek a kortárs- és független művészetek iránt, és tenni is akarnak érte. (…) A majdani kurátori csapattal azon dolgozunk majd, hogy még inkább azzá váljon a Trafó, amire ma a legnagyobb szükségünk van: a szabadság, a kísérletezés és a párbeszéd egyik kiemelkedően fontos szigetévé. Friss szemléletmóddal és újragondolt működési struktúrával, következetes kurátori elvek mentén szeretnénk majd létrehozni egy új modellt a Trafó falain belül, amellett, hogy megőrizzük a legnagyobb értékeit, és mindannak, amit a nézőknek és a szakmának jelent: egy progresszív, iránymutató, interdiszciplináris műhelynek, ami garancia a magas művészi színvonalra, de közben egy inkluzív, nyitott és demokratikus tér is.” – írta a rendező.

Ugyanebben a bejegyzésben egy kérdőívvel fordultak az olvasókhoz „Milyen legyen a jövő Trafója?” címmel, amelyben a Trafóba járó közönség véleményét kérdezték meghatározó élményeikről és a változás irányairól.

Boross Martin Junior Prima-díjas rendező, a STEREO AKT művészeti vezetője, Tóth Péter színházi menedzser, jelenleg a Nézőművészeti Kft. ügyvezetője és a Gólem Színház produkciós vezetője. Az alábbiakban A Szabadság, a kísérletezés és párbeszéd szigete című pályázatukat közöljük teljes terjedelmében.

A teljes pályázat erre a linkre kattintva olvasható.

(A pályázat írói nem járulnak hozzá annak részleteinek idézéséhez, azt csak teljes egészében lehet közölni.)

Címkék

Bírom a kritikát. Na, erre befizetek!
Még nem vagy előfizetőnk? Csatlakozz!

Előfizetek